Veelgestelde vragen met betrekking tot het Coronavirus

Zijn er nog locaties open zoals (dag)attracties, het zwembad of de bibliotheek in Abcoude of Baambrugge?

Helaas niet. De aanvullende maatregelen van de overheid hebben de sluiting van alle publiek toegankelijke locaties tot gevolg.

Zijn er nog horecagelegenheden in Abcoude of Baambrugge open?

Helaas, alle horeca blijft tot nader order verplicht gesloten. Er zijn wel enkele Take Away mogelijkheden, zoals bij De Eendracht Abcoude en bij Ollie's coffee and more. Een aantal horecabedrijven is overgegaan op afhaal- en bezorgdiensten. Hiermee is het dagelijks goed mogelijk te genieten van het eten van de lokale horeca. Zo rijden iedere dag de tuk-tuks van Holy Moly Pizza af en aan. Kijk op de “wat kan er nog wel” pagina voor een compleet overzicht van restaurants waar je kunt afhalen of die bij je laten bezorgen.

Zijn de winkels en de supermarkten in Abcoude nog geopend?

De nieuwe maatregelen veroorzaken dat niet essentiële winkels de deuren moeten sluiten. Uw redacteur heeft echt essentiële gereedschappen nodig gehad bij een overstroming en 1 belletje met Fa. Liefhebber was genoeg om de spullen bij de deur weg te halen. Kortom, bijna alle winkels in Abcoude verkopen hun producten ook online. Nieuwe TV nodig? Electro World Bunschoten bellen. Fiets bestellen? Je kan de nieuwe eigenaar van Luc & Ella dagelijks bereiken. Kijk op onze “Shop Lokaal” pagina waar je online kunt winkelen.

Gaan evenementen in Abcoude en Baambrugge nog door?

De maatregelen hebben ervoor gezorgd dat alle evenementen zijn gecanceled. Blijf de agenda volgen om te zien welke evenementen en activiteiten na de lockdown direct weer worden ondernomen. Er wordt voor veel evenementen een online alternatief geboden. Bekijk de “wat kan er nog wel” pagina om te zien welke activiteiten je vanuit huis kunt ondernemen.

Is de VVV in Abcoude nog geopend?

Helaas heeft ook de VVV Abcoude haar deuren tot nader order moeten sluiten. The Readshop is wel een PostNL afhaalpunt, maar zij mogen geen andere activiteiten ondernemen. Voor vragen kan contact opgenomen worden per e-mail op info@vvvabcoude.nl of abcoude@readshop.nl.

Ik heb in Abcoude - Baambrugge een accommodatie geboekt of een reservering gemaakt. Kan ik mijn boeking of reservering wijzigen of annuleren?

Je moet voor deze vraag contact opnemen met de accommodatie. Je kan je ook laten informeren door jouw reisverzekeraar over de voorwaarden van de annuleringsverzekering.

Waar kan ik terecht met overige vragen over de maatregelen rondom het Coronavirus in Abcoude en omgeving?

Voor overige vragen rondom de maatregelen in de omgeving van Abcoude en Baambrugge kan je terecht op de site van de gemeente de Ronde Venen via deze link.

Ik heb vragen over het Coronavirus. Waar kan ik terecht?

Meer informatie over het C-woord kan je vinden op de website van de Rijksoverheid. Je kunt ook het publieksinformatienummer 0800 - 1351 proberen. Het is geopend tussen 08:00 en 20:00 uur, maar je moet wel heel geduldig zijn. Vanuit het buitenland is het nummer: +31 20 205 135