Feestweek

DE week van Abcoude

De Abcouder feestweek, de gezelligste week van het jaar. Voor ieder wat wils, van Tobbetjesteken, paalklimmen, oud Hollandse spelletjes, markt en een uitgebreid muzikaal progamma. Als afsluiting is er schitterend vuurwerk. De ultieme week om met de familie leuke activiteiten te ondernemen in Abcoude.

Helaas kan de feestweek/kermis dit jaar geen doorgang vinden. Wel organiseren De Eendracht Abcoude en Koekenbier Abcoude een driedaags avondprogramma. Voor meer informatie over de feestweek, check de individuele websites.

De Eendracht Abcoude

Koekenbier Abcoude

...en moeilijk dat het is...

Dit is traditioneel sinds 549 jaar dé dag van de Abcouder paardenmarkt. In 2020 zijn de basisscholen van ons dorp dan net weer begonnen. Dus hét moment om alle vakantienieuwtjes uit te wisselen en in het eigen dorp nog even van de zomer te genieten. We starten op zaterdag de 24e augustus met de legendarische autocross.

Paalklimmen

Paalklimmen tijdens de Abcouder feestweek is een traditie die al jaren plaats vindt. Als je durft mag je zelf in een hoge paal klimmen waar aan de bovenkant worstjes en spekies hangen. Een enorme uitdaging om helemaal naar boven te klimmen, terwijl er honderden mensen naar je kijken en je aanmoedigen. foto: Kitty Boele

Lees verder

...de 4, de 6, de 7 erbij...

De kermis is voor jong en oud. In Abcoude zijn elk jaar echte kermisattracties te vinden. Durf jij in de Octopus, de draaiende bank, Kkeeball, de botsauto's? Ook voor de kleine kinderen is er volop van alles te beleven. De schuif- en grijp machines, de kamelenrace  en ze hebben er een eigen draaimolen. Naast de kermis staat permanent een podium waar verschillende live optredens gegeven worden met de donderdgavond als het spektakelstuk. De ballen vast, de ballen vast, de ballen vast...