Bezienswaardig

Er is onnoemelijk veel te beleven in Abcoude. Bekijk het bijzondere Fort bij Abcoude, ga naar binnen bij de historische kerken, ontdek Piet Mondriaan die vele van zijn werken hier heeft geschilderd. Plan je bezoek en kom genieten van zoveel bezienswaardigheden.

Dit moet je gezien hebben

Fort bij Abcoude

Abcoude heeft vele historische plekken. Fort bij Abcoude behoort bij de Stelling van Amsterdam. Dit bijzondere bakstenen fort met haar rijke historie is een eikpunt in vele wandel- en fietsroutes. Vandaag de dag is het in gebruik voor evenementen en kan er getrouwd worden.

Kerken

Onze kerken in het hart van het dorp zijn van groot belang voor de gemeenschap. In het hart van Abcoude zijn er twee kerken met een bijzondere historie en een geheel eigen karakter.

Piet Modriaan

Langs het Gein staat een molen die door Piet Mondriaan maar liefst 11 keer op canvas is vastgelegd en daarom nu is omgedoopt tot de Mondriaanmolen. Je kunt er zelfs blijven slapen!

Alles vers van eigen land - Hier gaat de trekker nog door de winkelstraat

Boerderijen van Abcoude

De vele boerderijen in en om Abcoude zijn een belangrijke economische motor voor de regio. Een aantal van deze boerderijen is met enige regelmaat, tijdens evenementen te bezoeken. Tevens zijn er een paar boerderijen waar goed geoutilleerde en fraai ingerichte vergader- en overnachtingsmogelijkheden zijn. 

Lees verder
Ontdek alle boerderijen in Abcoude

VVV Abcoude - Plan je bezoek