Wintertuin

Het grote winterfestival van Abcoude

In de donkere dagen voor Kerst verandert Abcoude een middag en avond lang in een sprookje. Het Markvelt wordt overdekt, de vuurkorven worden ontstoken, de Glühwein opgewarmt en de verhalenbundels voorgelezen. Muziek, dans, proeverijen, oliebollen, kortom een echte Oud-Hollandsche Kerstmarkt. Kom genieten van de lichtjes en de lampionnen en neem vooral de kinderen mee om de Kerstman te ontmoeten.

 • Spannende verhalen

  In de tuin van het Hugo de Vriespark staat een mysterieuze tent. Daarbinnen worden de mooiste en spannendste verhalen voorgedragen voor de mamma's, de papa's en hun kroost. Kan jij mooi vertellen, meld je dan aan bij het Cultuurhuis.

 • Warme Glüwijn

  Hòòò Hòòò Hòòòòòòòò die warme ietwat zoete rode wijn die alleen bij de Kerst lekker smaakt vergezeld van een oliebol of appelflap. Verwen jezelf bij een van de vele kraampjes.

 • Lichtjesparade

  In een lange sliert van lichtsterren komen alle kinderen op Kerstavond de Wintertuin inluiden en zingen zij prachtige Kerstliedjes op weg naar het sfeervolle Kerstprogramma.

De mooiste cadeaus haalt de Kerstman bij Bunschoten

Hòòò Hòòò Hòòò, de enige echte Kerstman stopt met zijn arreslee bij Electroworld Bunschoten, want daar staat zijn fauteuil van waaruit hij samen met je op de foto gaat. Alle die kindersnoetjes voor die grote meneer, zó enig om te zien.

 • Zang in de kerk

  Ook wordt er tijdens de wintertuin gezongen in de kerk. In afloop loopt ieder kind met een ster in de lichtjesparade.