Bezoek Abcoude

Met ruim 9.000 inwoners en een oppervlakte van 32 vierkante kilometer zijn Abcoude en Baambrugge sinds 2011 onderdeel van de Gemeente De Ronde Venen. Samen met Mijdrecht, Vinkeveen, Wilnis, Waverveen, Amstelhoek en De Hoef liggen de dorpen in een landelijk en vooral waterrijk gebied. Gelegen aan de Angstel en het Gein is Abcoude het meest Noordelijk gelegen in de provincie Utrecht en grenst het aan Amsterdam. Pittoresk en met veel historie; de moeite van het bezoeken meer dan waard.

 • Varen

  Door Abcoude meanderen het Gein en de Angstel. Vanuit Amsterdam via de Amstel en de Waver passeer je het Abcoudermeer. De Angstel komt uit bij het Amsterdam Rijnkanaal waar vandaan elke vaarroute in het land bereikbaar is.

  Varen
 • Fietsen

  Pleisterplaats Abcoude werkt als een magneet voor fietsers. Het is er prachtig met op elke hoek een terras voor de inwedige mens. In de fietsroutes is Abcoude gemarkeerd als fietsknooppunt 28. Fijne reis.

  Fietsen
 • Wandelen

  Als uitvalsbasis voor een korte of lange wandeltocht is Abcoude een goed idee. Parkeer je auto gratis bij het station en kies van daaruit voor een tocht door het landschap, langs rivieren en molens of door de polder met haar weidse uitzicht. Bij terugkeer heb je de keuze uit een keur van restaurants. 

  Wandelen

Donderdag marktdag - Op de markt is je euro een daalder waard

Markt

Donderdag marktdag! Midden in het dorp aan ’t Markvelt wordt elke donderdag een gezellige markt opgebouwd. Alles kakelvers zo van het land en van de boerderij. Groente, fruit, kaas, vlees, vis en Tapas. Er ontbreekt niets. Parkeren doe je gratis op het Dr. van Doornplein. Donderdag is marktdag!

Lees meer

Verken Abcoude - De leukste tips!