Boerderijen

In Abcoude en Baambrugge is een groot aantal boerderijen te vinden die je ook kunt bezoeken. Voorbeelden van boerderijen in en om Abcoude zijn de Biologische Boederij Nooit Gedacht en Hoeve de Hartstocht. Bij de Hartstocht kan je zelfs een koe adopteren volgens een programma van Stichting Koevoet. Aan het Gein Noord kom je langs kaasboerderij Gein Genoegen van Bart en Jacolien Hogenhout.

Proef échte kaas in de boerderijwinkel en je koopt nooit meer veel te dure kaas in plastic plakken. 21 Boeren uit Amstelland hebben zich verenigd in de coöperatie Amstelgoed Natuurzuivel. Fraaie producten van boeren met oog voor de weidevogels en insecten. De tegendraadse zwarte melkpakken met échte volle melk liggen in het schap bij de Plus Koot en Albert Heijn.

Mooiste boerderij in Utrecht

Genomineerd voor de titel de mooiste boerderij in Utrecht was wederom boerderij ’Land houdt stand’ aan het Gein-Noord 21 in Abcoude.

Dit beeldbepalende pand is een zogenaamde dwarshuis-boerderij waarbij de kleur van de bakstenen in combinatie met de erf bebouwing een authentiek sfeer beeld geeft. Met enige hulp van gemeentelijke subsidie is al het voegwerk hersteld in de hoop dat het in de toekomst tot monument kan worden verheven. De eigenaar is gewend dat mensen naar zijn pand kijken en foto's maken, zolang het van enige afstand is.