Fietsroutes rond Abcoude

Ga vaker op de fiets, dan zie je nog eens iets

Door en rondom Abcoude en Baambrugge lopen veel mooie fietsroutes. Abcoude ligt tussen de landerijen, aan de rand van het plassengebied en Amsterdam. Je vindt er veel indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals het Fort bij Abcoude en een aantal fraaie historische kerken. Abcoude staat bekend om de gezellige terassen. Voor een koffiestop met een boeren tosti, een lunch of een 3-gangen diner. Geen fiets paraat? Een (elektrische) fiets huren kan gemakkelijk bij Ollie's coffee and more.

Fietsroute door De Ronde Venen

Tijdens deze route maak je kennis met de Stelling van Amsterdam. Tussen 1881 en 1914 bouwde het Ministerie van Oorlog een kring van forten, batterijen, sluizen en land dat onder water gezet kon worden als bescherming van de hoofdstad. Vrijwel het hele gebied van De Ronde Venen kon daarmee zo'n 30 centimeter onder water worden gezet om de vijand tegen te houden. Veel van deze Stellingen van Amsterdam vind je terug tijdens deze fietsroute.

Ook voor wielrenners

Abcoude is te mooi om keihard door heen te trappen. Ben jij door de week die heer in het verkeer, wees dan in het weekend ook een gentleman door samen voorrang te verlenen en recreatief te fietsen.

#DOESLIEF

Fietsroute langs water en historische plaatsen

Deze fietsroutes brengen je door Weesp, Abcoude en Vreeland, dorpen die ieder een eigen karakter hebben. Vesting Weesp, met nauwe straatjes en molens aan de Vecht. Vreeland met het 13e eeuwse Kasteel Vreeland, gebouwd door de bisschop van Utrecht maar ook het (Austin) Healey museum met fenomenale autohistorie. Het beschermde dorpsgezicht van Abcoude, met veel leuke bezienswaardigheden en fijne terrassen. Je passeert ook de eind jaren '60, door zandwinning natuurlijk ontstane Gaasperplas, aan de zuidrand van Amsterdam.

Fietsroute voor liefhebbers van water

De Romeinen hebben vlak bij Maarssen gebivakkeerd, maar desondanks zijn er maar weinig vondsten uit die tijd gedaan. Het eerste 'bewijs' van bewoning stamt uit de 9e eeuw. Abcoude werd twee eeuwen later pas genoemd. Het had een slot dat vernietigd moest worden en dat deed Gijsbrecht van Amstel. Nu vind je alleen de slotgracht en nog wat fundamenten terug. In Nederhorst den Berg is het kasteel gelukkig wel bewaard gebleven. Daar vind je de enige boeddhistische Vietnamese tempel van ons land, de pagode van Hanh. Kortom, spring op de fiets, dan ontdek je nog eens iets.