Netwerken is net werken

Iedere ondernemer is elke dag op zoek naar nieuwe opdrachten en nieuwe klanten. Jouw netwerk is immers je grootste bezit en je moet het ten volle benutten. Het gaat er niet om wie je bent, het gaat erom wie je kent. Opportunities worden gecreeërd door te netwerken en succesvol netwerken vraagt om inzet en commitment.

Net zoals in honderden andere dorpen en steden heeft ook Abcoude een aantal belangrijke netwerkorganisaties waarin toegewijde leden zitting hebben en die bereid zijn elkaar te helpen door het openstellen van hun relatienetwerk. 

OV-AB

De OVAB, de ondernemersvereniging Abcoude-Baambrugge telt ruim 100 ondernemers die actief lid zijn. Zij zijn onderdeel van een netwerk waarin onderling kennisdelen en samenwerken centraal staan.

De OVAB organiseert inspirerende bijeenkomsten om de zichtbaarheid van en voor de leden te vergroten. Dat doet de OVAB door middel van een maandelijkse netwerk ontbijt bijeenkomst, door het maken van deze website Abcoude punt nl en door verbindingen te leggen met de gemeente, met instanties en met ondernemersverenigingen van omliggende dorpen en steden.

De OVAB heeft per direct ruimte voor een bestuurslid die de administratieve taken op zich wil nemen en daarmee een bijdrage wil leveren aan het ondernemersschap in onze dorpen. Heb jij, of werk jij bij een administratiekantoor of een accountantskantoor in de regio, meld je dan direct aan. Neem contact op met de voorzitter van de OVAB, José Boesten van buro Tomeloos. Je kunt José bereiken op nummer 0294 299 299 of via jose@ov-ab.nl

Klik hier voor meer informatie

BizzBreak

Zakennetwerk BizzBreak is een groep van ondernemers die elkaar op zakelijk gebied de bal toespelen. Elke 14 dagen komen zij op de woensdag bijeen en delen zij hun ervaringen en stellen zij hun zoekvragen. De samenkomst is afgewisseld met een keer een ontbijt in het Amsterdams Proeflokaal, 14 dagen later met een diner en weer 2 weken later met een bedrijfsbezoek dat een van de leden organiseert.

Zo bezochten de leden van BizzBreak een live uitzending van BNR Spitsuur met Petra Grijzen en Thomas van Zijl, gingen ze langs bij AMS-IX, het internetknooppunt voor alle dataverkeer in Nederland en waren ze te gast bij NAHV accountants voor een update over de AOV en pensioen mogelijkheden.

BizzBreak leden zijn onder meer vertegenwoordigd in de branches Bouw, Farma, Marketing Communicatie, Social Return, Autoleasing, Zonnepanelen, LED verlichting, Koffie, Sportsponsoring, Studenten recruitment en Automobiel import.

Schrijf je hier nu snel in

Lions Abcoude-Baambrugge

De basis voor de Abcoude-Baambrugge Lions werd in 1917 gelegd door een 38-jarige zakenman uit Chicago. Deze ondernemer Melvin Jones vroeg zijn leden om toch vooral ook hun talent in te zetten voor hulp en verbetering aan de samenleving. In 1951 waaide het succes over naar Amsterdam waarna een jaar later een Lions club Den Haag werd opgericht en weer een jaar later de Lions Rotterdam. De Lions club Abcoude-Baambrugge werd in 1981 opgericht, door Ap Mensink, Bart Theunissen en Willem Zwaard.

Inmiddels telt Nederland al ruim 400 Lions Clubs met meer dan 11.000 leden. Zijn zijn zeer succesvol in het organiseren van evenementen voor goede doelen zoals culturele- en sportieve evenementen, de jaarlijkse snertverkoop, antiek- en curiosaveilingen, bridgedrives, zeilwedstrijden en boekenmarkten.

Klik hier voor meer informatie

Rotary Vinkeveen-Abcoude

De Rotary is met ruim 1 miljoen leden met recht een wereldorganisatie. Er zijn zo'n 32.000 clubs actief onder het motto Service above Self. De Rotary Vinkeveen-Abcoude bestaat uit 26 kernleden die elkaar elke maandagavond ontmoeten in restaurant de Eendracht in Abcoude.

Binnen de Rotary stellen de leden elkaars netwerk open en delen zij hun vakkennis. Zo organiseert de Rotary voor goede doelen diverse evenmenten zoals een benefietconcert in de Dorpskerk, wandelen voor water en activiteiten voor de bewoners van de Merenhof in Abcoude. Daarnaast levert de Rotary een financiële bijdrage aan wereldwijde projecten zoals Polio de Wereld uit en het realiseren van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen in derde wereldlanden.

Klik hier voor meer informatie